Bylinky a léčiva C

1. srpna 2009 v 9:05 | kamča |  Léčivky A-Z
Cibule kuchyňská

Cibule je široce užívaná především v kulinářství jako koření. Z lékařského hlediska je její hlavní užití při nechutenství, arterioskleróze, potížích zažívaní, vysokém krevním tlaku, zánětech ústní dutiny a hltanu. V lidovém léčitelství je ve výčtu ještě astma, močového měchýře, nepravidelnost v menstruaci a cukrovka.
Cibule kuchyňská
Citroník čínský
Oplodí je uváděno jako mírný křeče uvolňující prostředek. Tradičně jsou však květ a silice získaná z květu používány při žaludeční nervóze, bolení v krku, jako zklidňující prostředek při nespavosti a nervovém napětí. Oplodí je doporučováno při nechutenství a při poruchách trávení.


Celer miřík
List celeru působí močopudně, je vhodný pro revmatiky a diabetiky, uklidňuje, a podporuje trávení. Je to výrazné aróma balkanské, středomořské, americké i anglické kuchyně. Celerová nať i semeno je častou součástí kořeninových směsí pro grilování.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se ti náš blog?

Je pěkný.
Ujde.
Hnus.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama